Project “Gewoon mens zoals u” geslaagd

In het kader van Internationale Dag van het Albinisme op 13 juni, heeft het Nationaal Albino’s Platform Suriname, NAPS, het project “Gewoon mens als u” uitgevoerd. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerende project wordt.

Het NAPS heeft schoolgaanden met albinisme op verschillende scholen alsook volwassenen van deze groep bezocht en in de bloemen gezet als teken van acceptatie en waardering. Zij kregen hierbij een bloemstuk en een pakketje overhandigd. 

Georgine Baina-Towo, oprichter van het NAPS, zegt tegenover Dagblad Suriname dat het een succesvolle dag was. “Ons project is geslaagd.” Ter ondersteuning van het project waren aanwezig, de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, vicepresident Ronnie Brunswijk, Humro Imanuel beschermheer van NAPS tevens eerwaarde bisschop van Charisma Ministries International, en onder-inspecteur van politie Milton Bisschop.

Medeoprichter Ronald Baina presenteerde het gedicht “Gewoon mens als u”: 

Kom heel dicht naast me staan. 

Probeer te zien, te voelen, hoe albino’s zijn, mij vergaan..

Ga dan op weg en maak een pad in de samenleving, een pad in de samenleving waarop ik verder kan en schenk mij geen medelijden. Maar geef mijn levenszin, stigmatiseer mij niet. 

Ik wil samen met u leven.

Ik wil ook kansen krijgen. 

Kansen die mij helpen te aanvaarden, niet slechts voor een keertje, maar voor altijd. 

Luister ik ben gewoon mens als u.

SK

error: Kopiëren mag niet!