Lalfarms NV legt problemen bedrijf voor aan president Santokhi

Het bedrijf Lalfarms N.V. heeft tijdens een bezoek aan president Chandrikapersad Santokhi haar problemen op tafel gelegd bij het aanschaffen van de nodige grond, maar ook de staat van de toegangsweg naar het bedrijf, die de uitbreiding van Lalfarms N.V. tegenwerken.

De firma, die bekend staat om de verschillende exportproducten uit de biologische kersenteelt, staat op het punt zich uit te breiden. De aanpak van de grondaanvraag belemmert echter de productie. “Het land is er, het is geïdentificeerd en aangevraagd, maar de aanvraag wordt niet voortvarend aangepakt”, stelt Louis Tjon-A-Meeuw, die Lalfarms N.V. in 2007 begon. 

Occupanten

Daarnaast wordt het land dat het bedrijf al bezit geoccupeerd door derden die menen er recht op te hebben. “Het is vrij domein en we hebben alle stukken hier.” 

Een ander probleem is de vier kilometer toegangsweg tot de fabriek. De staat van de weg is zo slecht, dat het vervoer van de producten naar de haven belemmerd wordt.

Het past in het beleid van de regering om een internationaal gecertificeerd Surinaams bedrijf te ondersteunen”, aldus president Santokhi. Hij geeft toe dat oude structuren en mensen die zich niet houden aan de beleidsinstructies zaken kunnen belemmeren. Het staatshoofd zegt een wakend oog vanuit het kabinet in te zullen zetten om obstakels bij grondaanvraag voor de productiesector te vergemakkelijken.

error: Kopiëren mag niet!