President Santokhi: “Maandag wordt beslist of noodtoestand wordt afgekondigd voor Brokopondo”

President Chandrikapersad Santokhi heeft na de krutu die hij met een delegatie bijwoonde in Brokopondo, ook de lokale bevolking toegesproken. Hij gaf aan, dat hij als president, geen enkele gemeenschap in de steek zal laten.

De president maakte ook bekend, dat hij op basis van informatie die dit weekend wordt aangedragen over het gebied, maandag zal worden besloten of de noodtoestand zal worden afgekondigd. Ook heeft hij meegedeeld, dat er een noodfonds in het leven is geroepen om de getroffenen te ondersteunen.

President Santokhi stelde, dat hij gaat werken aan noodoplossingen en tegelijkertijd met deskundigen, ook structurele oplossingen zal bekijken.

Hij gaf de lokale gemeenschap de verzekering dat hij ze niet in de steek zal laten. De president ontving een apintidrum met zijn naam erin gegrift, zo meldt het Kabinet van de President.

Uit beelden welke Dagblad Suriname zaterdagmiddag onder ogen kreeg van de watersnood, moge duidelijk zijn dat de situatie zeer ernstig is. Dorpen totaal onder water en verlaten, zoals Nieuw Lombe.Dit gebied is niet leefbaar, geen voeding, geen onderwijs en gezondheidzorg en veel last van muskieten en opklimmen ongedierte. Kokosnoten van de bomen kunnen nu vanuit de boot zelfs met de hand geplukt worden.

error: Kopiëren mag niet!