Ingenieur Patandin van Ilaco over parkeerproblematiek binnenstad Paramaribo

Ingenieursbureau ILACO onder leiding van directeur Ravindra Patandin, is momenteel bezig met onderzoek naar het parkeren en de uitdagingen hierbij in en rondom de binnenstad. Hij sprak daarover met Faried Pierkhan die bij RBN TV Kal Aaj Aur Kal presenteert en is ingegaan op diverse vraagstukken die te maken hebben met deze sector. 

Mensen zijn bereid te betalen

Patandin stelde, dat onderzoek heeft uitgewezen dat mensen bereid zijn te betalen. Het blijkt dat in het groot gebied er ruim 6.500 parkeerplekken beschikbaar zijn. Daarvan zijn 4.500 van de private sector. 1.600 zijn langs de weg en 500 gedoogde parkeerplekken in de binnenstad, inclusief aan de Zwartenhovenbrugstraat en Henck Arronstraat. Het bureau is in deze fase bezig de beschikbaarheid van parkeerplekken te onderzoeken. Kort parkeren en lang parkeren zijn allemaal onderdeel daarvan.

Volgens Patandin is er voldoende plek, maar niet op de juiste tijd. Mensen zijn bereid te betalen. Maar, zij willen veiligheid. De handhaving moet verbeterd worden. Ordening en verbetering zijn de belangrijke verbeterpunten volgens het onderzoek.

PURP

Het Historisch Stadscentrum van Paramaribo is gelegen in het District Paramaribo, aan de linkeroever van de Surinamerivier, ongeveer 23 kilometer van de Atlantische Oceaan. Het district Paramaribo beslaat een oppervlakte van ongeveer 183 km2, maar het Historisch Stadscentrum heeft een oppervlakte van slechts 48 hectare (kernzone) en met toevoeging van de huidige bufferzones, ongeveer 159 hectare.

De kernzone wordt begrensd door: a) Sommelsdijckse Kreek, b) Tourtonnelaan, c) Klipstenenstraat, d) Heiligenweg, e) de oever van de Surinamerivier langs de Waterkant, f) Fort Zeelandia en omgeving. Op 2 april 2017 ondertekenden de Republiek Suriname en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een leningsovereenkomst van twintig miljoen US dollar voor het financieren van het “Paramaribo Urban Rehabilitation Program” (PURP). Dit programma wordt uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, met name het Directoraat Cultuur. Ilaco speelt bij dit project een belangrijke rol. Onlangs werd ook het herbouwde parlementsgebouw opgeleverd in dit kader. 

Klik op deze link om het gehele interview te kunnen zien: https://www.youtube.com/watch?v=kNsTXzgWQew&t=25s.

error: Kopiëren mag niet!