SLM-top versterkt met een Franse ‘Senior Vice President Operations’

De top van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is versterkt met de komst van de Fransman Yves Guibert in de nieuwe functie van ‘Senior Vice President Operations’. Dat heeft SLM CEO Paul de Haan zaterdag 8 april bevestigd tegenover Dagblad Suriname.

Guibert is een man met de nodige ervaring in de luchtvaartbranche. Hij heeft onder andere gewerkt bij de Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen TAAG Angola Airlines (TAAG: Transportes Aéreos Angolanos) en Kenya Airways, bij welke laatste luchtvaartmaatschappij De Haan ook werkzaam is geweest. De Fransman is ook werkzaam geweest voor Air Tahiti.

De Haan: “Het klopt dat de heer Guibert de SLM komt versterken. Hij heeft ook bij Kenya Airways gewerkt, alwaar ik ook werkzaam ben geweest. De heer Guibert heeft een bewezen track-record voor het genereren van extra verkopen en verbeteren van dienstverlening.”

De SLM CEO gaat niet in op vragen over (de inhoud van) het contract met Guibert. “Zoals bij iedereen die werkzaam is voor de SLM is ook de overeenkomst of het contract van de heer Guibert iets wat we niet delen met de pers.”

De Haan: “We hebben meerdere personen benaderd en dit is de beste optie, gelet op de ervaring en beschikbaarheid. De heer Guibert gaat graag de uitdaging aan bij SLM.”

Op de vraag wat precies de nieuwe functie van ‘Senior Vice President Operations’ inhoudt zegt De Haan: “Het aansturen en bewaken op senior niveau van diverse operationele processen zoals de netwerk integriteit, on time performance, vliegoperatie en het verder verbeteren van de dienstverlening, met als doel de passage verkopen te verhogen. Tevens de MHB rate (Mishandled Baggage) onder de 1:1000 te houden.”

PK

error: Kopiëren mag niet!