65-jarige man met krapé eieren voor de rechter

De 65-jarige bewoner Filibert van Galibi die 165 krapé eieren bij zich had in zijn boot bij zijn aanhouding moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden. De verdachte gaf aan, dat hij niet zelf de eieren had geraapt, maar de raper Srd 150 had betaald. De cerdachte zou deze eieren voor een kennis in Frans-Guyana brengen.

De 65-jarige man is slecht ter been en loopt met een kruk. Hij is al 10 jaar verlamd aan zijn rechterbeen. Hij zei, dat een dresiman van Frans-Guyana, die hem behandelt voor zijn verlamd been, de krapé  eieren aan die persoon had gegeven.

Ook kan hij niet in het cellenhuis blijven en slaapt in een hangmat op het terrein van politie Albina. De politie kan hem ook niet naar de dokter brengen, omdat hij geen documenten heeft.

De rechter hield hem voor dat zulks verboden is. Terzake het overtreden van de Jachtwet eiste de Officier van Justitie een straf van 12 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk, een geldboete SRD 1.000 bij niet betaling te vervangen door 1 week hechtenis en teruggave van de inbeslaggenomen boot en buitenboordmotor. 

Mr. Maureen Nibte deed in haar pleidooi een beroep op humanitaire gronden en vroeg de rechter een zodanige straf op te leggen, zodat de verdachte gelijk naar huis zou kunnen gaan. 

Rechter Duncan Nanhoe legde een straf op van 12 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk en verlaagde de boete naar SRD 750 bij niet betaling door 1 week hechtenis te vervangen. 

error: Kopiëren mag niet!