Medische Zending neemt Covid op in reguliere zorg

De Medische Zending (MZ), als enige bieder van eerstelijnsgezondheidszorg in het binnenland van Suriname is, op aanvraag van het ministerie van Volksgezondheid, doende de Covid-zorg in alle onderdelen van haar dienstverlening op te nemen,zo meldt de MZ dinsdag 29 maart. Het testen en de Covid-vaccinatie zullen worden uitgevoerd als onderdeel van het MZ-basisdienstenpakket.

MZ had vanaf het begin van de Covid-19-pandemie aangegeven, dat vanwege de logistieke uitdagingen gepaard gaande met de financiële implicaties van de operatie zij deze integratie zo snel als mogelijk zou willen bewerkstelligen. Ondersteund door organisaties als de VIDS (Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname), ACT-S (Amazon Conservation Team Suriname), PAHO (Pan-American Health Organization), UNICEF en het SRK (Surinaamse Rode Kruis) heeft zij na ongeveer een jaar dit doel kunnen bereiken.

De Covid-surveillance (onder andere het testen) en de Covid-vaccinatie (waar ook de mobilisatie onder valt) zijn opgenomen in public health taken die door het ministerie van Volksgezondheid aan MZ zijn toebedeeld. Deze dienstverlening is per heden beschikbaar op alle 52 MZ-posten in het binnenland van Suriname.

MZ blijft haar gemeenschappen van de noodzakelijke informatie voorzien en biedt vanuit de diverse locaties de Covid-vaccinaties om ervoor te zorgen dat de vaccinatie bereidheid in het binnenland wordt verhoogd.

error: Kopiëren mag niet!