“Ik ben super trots op mijn vlindertjes”

Aglajha Castillion is verbonden aan het NKC Instituut als leerkracht van de oriëntatie klas. “Wij zijn de vlindertjes (Oriëntatie  A)”, zegt Castillion. In gesprek met Dagblad Suriname vertelt zij waarom ze de vlindertjes worden genoemd en wat zij zo bijzonder vindt aan haar klas. 

Waarom de naam vlindertjes?

“Voor de mens zijn vlinders nuttig, omdat ze iets zeggen over de plek waar ze voorkomen. Overal waar mijn vlindertjes gaan en ook de andere NKC sterretjes voel je die liefde.”

Wat is zo bijzonder aan de oriëntatie klas?

“Wat ik zo bijzonder vind aan mijn klas is, dat ik elke dag vooruitgang zie van mijn vlindertjes. Ik ben super trots op ze. Ik heb momenteel 14 kinderen in de klas, onderverdeeld in 12 jongens en 2 meisjes. Ik heb een meisje in de klas die loopt met begeleiding. Ook is er een jongen waarmee we momenteel bezig zijn om zelfstandig of met begeleiding te lopen”, zegt Castillion.

Voortgangen bij de vlindertjes

Castillion heeft gemerkt, dat de kinderen die geen goede articulatie hadden, nu wel verstaanbaar praten. “Ik kan ze beter begrijpen. Ik merk vorderingen in de grove en fijne motoriek en zindelijkheid.” 

Loopbegeleiding

Het NKC biedt ook loopbegeleiding aan kinderen die niet zelfstandig kunnen lopen. “Als het kindje speciale schoenen heeft, stuurt de ouder dat kindje mee met zijn of haar schoenen. Verder gaan we praten met dat kind, motiverende woorden zeggen tegen dat kind. Dit alles doen we onder begeleiding van onze algemeen directrice Nancy Nathoenie en onderdirectrice Stephanie Alberg.”

Castillion laat weten, dat ze ook met uitdagingen, met haar vlindertjes, te maken krijgt. Maar, dat houdt haar niet tegen om haar werk met alle liefde en plezier te doen.

SK

error: Kopiëren mag niet!