De burger vindt: “Dienstreizen zijn verkapte vakantiereizen, niets meer en niets minder”

“Ze hebben geen voordelen voor Suriname”

Een paar Assembleeleden is deze dagen op dienstreis, een paar anderen zijn inmiddels op de terugreis. Drie zijn van 19-24 maart op Bali, Indonesië (Melvin Bouva, NDP, Asiskumar Gajadien van de VHP en Soerjani Mingoen, VHP), en twee waren afgelopen week in Gabon, West-Afrika (Assembleevoorzitter Marinus Bee en ABOP-Assembleelid Josafat Kanape). 

De drie die op reis zijn naar Bali nemen op dat eiland deel aan een bijeenkomst van de Inter-Parlementaire Unie, IPU. Natuurlijk, prima toch? Contacten leggen, Suriname weer ergens op de kaart zetten. Kan geen kwaad toch. Maar, na terugkeer wordt de samenleving zelden geïnformeerd over wat onze parlementsleden zoal hebben gedaan, gezegd. Was Suriname ermee gebaat? Wat levert het Suriname op, al die dienstreizen naar verre oorden?

Die vragen stelde Dagblad Suriname haar volgers en lezers op social media. Hieronder een selectie uit de vele ontvangen reacties.

“Het is nu geen tijd om dienstreizen te maken”

Anneke: “Het is nu geen tijd om dienstreizen te maken. Doe wat aan de koers en de prijzen in de winkels. Ga naar het binnenland waar bepaalde plaatsen onder water zijn.”

Sharmila: “Wow dienstreis. Wat voor nut heeft Suriname aan deze dienstreis. Tot nu toe reizen ze als gekken. Geen een voordeel voor suriname.”

Kathleen: “Ze zijn verplicht verslag te doen over de reis en toe te passen wat ze geleerd hebben. Maar blijkbaar gebeurt dat niet. Was laatst weer discussie in de Assemblee over een verslag van een reis naar Dubai.”

“Ze gaan toch voor belangen van Suriname”

Chandra: “Ze gaan niet zomaar toch. Voor belangen van Suriname.”

Ros: “Als eerste mogen ze geen business class reizen en als ze dat toch willen gewoon uit eigen zak betalen. Suriname heeft het al moeilijk en deze vernietigers doen alsof ze het niet inzien om te bezuinigen.”

Ronald: “Ze nemen het ervan zolang het kan, want over 2.5 jaar kan het niet meer. Begrijpt u het zo’n beetje?”

Maria: “Ik ben het helemaal met u eens Het volk hoort nooit wat er is bereikt en als ze er voordeel van hebben. Het moet niet lijken op een snoepreisje want dat wekt wrevel op bij het volk omdat ze het steeds moeilijker hebben.”

Joyce: “Wat gaan ze daar doen? Dat zelfde geld konden ze aan arme mensen geven, zodat men een beter holi Phagwa kon vieren.”

“Ze gaan gewoon wandelen en het volk pinaart”

Sharmila J.: “Ze zijn gewoon gaan wandelen. Case closed!! En het volk van Suriname is aan het pinaren.”

Erik: “Wat gaan ze in die landen zoeken? Niks betekent dit voor Suriname, totaal niks.”

Datadien: “Er is toch geen geld voor het arme volk, maar…… men reist de wereld rond.”

“Is dit solidariteit met het volk?”

Gaytrie: “Dit kan ook online bijgewoond worden toch. In tijd van crisis lekker op reis gaan op staatskosten! Is dit de solidariteit met het volk? Volk van Su! Hebben jullie hiervoor gestemd!!?? A volk e pina! Gaat letterlijk dood en deze regeringslieden gaan lekker op reis met gelden van het volk!!”

Rabipersad: “Als ik het goed heb worden deze vergaderingen elk jaar jaar gehouden. Welke veranderingen vinden binnen een jaar plaats die het noodzakelijk maken om elk jaar bijeen te komen is een raadsel. Alleen maar geldverspilling!”

Christine: “Hmmm mijn mening. Er is wel geld, maar niet voor het volk.”

Dew: “Ja, dat moet op de eerste plaats, al die reizen. En in de ziekenhuizen moeten ze maar doen met gedoneerde calpol en toiletpapier. Bah toch, mislukkelingen. Daggelden maken, dat is hun prioriteit.”

Soebhadra: “Deze regering gaat elke week reizen. Ze gaan met het geld van het volk. Ze doen niets in het land, alleen kunnen ze reizen. Er is een speciale groep die steeds op reis is. Waarom gaat Brunswijk niet eens op reis?”

Hennie: “Ze werken niet, dat is gewoon gratis reizen op kosten van het volk. Ze roepen steeds, er is geen geld, maar voor deze reizen is er altijd wel geld.”

Betty: “Van mij mogen ze opdonderen. Deze aasgieren mogen nooit meer in de regering.”

Julie: “Begrijpen de afgevaardigden überhaupt wat er gezegd wordt om het weer over te brengen?????”

“Verkapte vakantiereizen”

Robby: “Zijn verkapte vakantiereizen niets meer of minder!”

Jerry:  “En dan pinaart het arme Surinaamse volk wreedaardig.”

PK

error: Kopiëren mag niet!