Anton de Kom Universiteit airboat rijker

De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft een airboat ontvangen uit het project “Mangrove rehabilitatie Weg naar Zee, fase 2”, dat gefinancierd wordt door Capricon Suriname B.V. en Tullow Suriname B.V. De airboat zal uitsluitend ingezet worden voor de bouw en monitoring van de sediment trapping units  (STU’s)/kwelders, zo laat de universiteit woensdag 9 maart weten.

In deze fase van het project zullen onder meer vier additionele STU’s worden gebouwd, de mangrove nursery worden uitgebreid en enkele equipment wordt aangeschaft voor onderhoud en monitoring van de STU’s en de mangrove nursery. Met de bouw van de extra STU’s zal de kust te Weg naar Zee voor nog eens een lengte 800 meter (een STU is 150 meter lang en 200 meterbreed) extra bescherming krijgen.

De airboat is een zeer welkom transportmiddel,en zal het transport van mens en materiaal over de moddervlakte drastisch vergemakkelijken. Tot nu toe is de verplaatsing over de moddervlakte altijd een uitdaging geweest.

Met deze aanwinst zal de bouw van de STU’s een sterke boost krijgen.

error: Kopiëren mag niet!