CBB heeft nu een ambtenaar werkzaam in St. Laurent, Frans-Guyana

Een overeenkomst is vrijdag 4 maart ondertekend, inhoudende de tewerkstelling van CBB-ambtenaar (Centraal Bureau voor Burgerzaken) Leroy Eduards te St. Laurent, Frans-Guyana. Deze overeenkomst vloeit voort uit de Memorandum of Understanding (MoU) die in augustus 2021 is getekend tussen Suriname en Frankrijk, in het kader van een nauwere samenwerking tussen Suriname en Frans-Guyana op het gebied van de bevolkingsadministratie. 

Leroy Eduards zal vanaf 15 maart tewerkgesteld worden in het Centraal Hospitaal van St. Laurent CHOG, waar zich een Burgerlijke Stand unit van Frans-Guyana bevindt om het jarenlange probleem van de vaststelling van de nationaliteit van kinderen geboren uit Surinaamse moeders in Frans-Guyana en het opmaken van diens geboorteakten met vermelding van de juiste gegevens, aan te pakken. 

Het betreft hierbij zo’n 1.500 kinderen die elk jaar in Frans-Guyana worden geboren. 

De overeenkomst werd onder toeziend oog van de minister van Binnenlandse Zaken, BiZa, getekend door BiZa-directeur Mohamad Nasier Eskak, terwijl namens Frans-Guyana de Prefect van Frans-Guyana Thierry Queffelec, en directeur Didier Guidoni van CHOG, tekenden.

Directrice Anastatia Kanapé-Pokie van het CBB riep de ambtenaar op om zijn best te doen en het werk als een voorbeeldig CBB-ambtenaar ter hand te nemen. “U weet dat het CBB zich momenteel in een transformatieproces bevindt waar wij zeggen w’o kenki a tori en dat houdt ook in, dat wij het imago van CBB landelijk en regionaal willen verbeteren en ik reken op u.”

error: Kopiëren mag niet!