Verdachte van diefstal tas met inhoud uit auto in Onoribolaan aangehouden

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben vrijdag 18 februari na ontvangen informatie de verdachte R.K. op een adres te Bennie’s park opgespoord en aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname zondag 27 februari. De man wordt verdacht van diefstal van een tas met inhoud uit een geparkeerde auto.

De benadeelde had dinsdag 8 februari aangifte gedaan van diefstal uit zijn auto op het politiebureau Uitvlugt. De aangever verklaarde, dat hij op bezoek was bij zijn familie aan de Onoribolaan. Hij parkeerde zijn auto langs de straat, maar deed die niet op slot. 

De verdachte zag kans een schoudertas inhoudende vreemd- en Surinaams geld en persoonlijke stukken van de aangever uit zijn auto te stelen. Vervolgens stapte K. weer in zijn auto en reed weg.

Agenten stelden een onderzoek in en op grond van veiliggestelde camerabeelden kwam de verdachte in beeld. Na zijn aanhouding werd hij door het RBTM overgedragen aan de politie van het bureau Uitvlugt. 

Bij zijn voorgeleiding bekende hij de tas uit de auto te hebben gestolen. Maar, volgens hem zat er niet zoveel geld in die tas zoals was aangegeven door de benadeelde.  Op zijn aanwijzing achterhaalde de politie de tas met documenten langs de Christophel Kerstenstraat.

R.K. werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek ter zake diefstal in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!