BBGO maakt zich sterk voor de gepensioneerden

De Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) blikt hoopvol vooruit, zegt voorzitter Renate Wouden voor het jaar 2022.  “Wij hopen op een gezond en Covid-19 vrij jaar.”

De voorzitter hoopt op een beter jaar, in het bijzonder voor de gepensioneerde ambtenaren. Wouden hoopt dat de gepensioneerden weer de winkels kunnen bezoeken en tegen betaalbare prijzen kunnen winkelen. Een compliment heeft zij voor de minister van financiën.

“Over het afgelopen jaar hebben wij geen enkele klacht richting deze minister, hij heeft zich gehouden aan het staatsbesluit van vaste pensioenen.”

Wouden benadrukt dat de pensioenen op tijd zijn betaald en dat ook alles dat te maken heeft met het staatsbesluit op tijd is betaald. “Zodra ambtenaren een verhoging kregen hebben gepensioneerden dat ook gelijk ontvangen en daarmee zijn wij heel tevreden.” Toch blijven er pijnpunten op de agenda van de BBGO.

Zo is er gewerkt aan een concept van de Pensioenwet. Een verouderde wet welke moet worden aangepast en moet worden goedgekeurd door de regering. Een commissie vanuit de regering moet hier nog naar kijken, laat Wouden weten. Een aangepaste pensioenwet is voor BBGO verschrikkelijk belangrijk, zegt de voorzitter. “Zo een verouderd ding moet aangepast worden.” Belangrijk is onder andere een dertiende maand, te weten een ‘Welzijnsuitkering’.

Ook wil BBGO opgenomen worden in commissies en raden daar waar besluiten genomen worden voor gepensioneerde ambtenaren waaronder in de Raad van Toezicht voor het pensioenfonds. “Hoe kan je een RvT hebben zonder een vertegenwoordiger in die Raad?”, vraagt Wouden retorisch. Verder noemt zij nog andere zaken. Binnenkort heeft zij een eerste gesprek met de minister van Sociale Zaken. Eerder heeft BBGO al gesprekken gevoerd met de ministers van Binnenlandse Zaken (BiZa) en Financiën. “Voor 2022 wil BBGO zich sterk maken om een aantal zaken voor de gepensioneerden te realiseren” zegt voorzitter Wouden tot slot.  

RB

error: Kopiëren mag niet!