Bromfietser (50) op Kwattaweg doodgereden door automobilist

De 50-jarige Sorinderkoemar Matadien is in de nacht van zondag 19 op maandag 20 december na te zijn aangereden door een personenauto op de Kwattaweg overleden aan de opgelopen verwondingen, zo meldt het Korps Politie dinsdag 21 december.

De politie van het bureau Kwatta kreeg van het Command Center de melding van een aanrijding tussen een auto en een bromfiets.

Daar aangekomen troffen agenten de bromfietser ter hoogte van pand no.778 met verwondingen in bewusteloze toestand aan op het wegdek. Bij aankomst van een ambulance vertoonde de man geen teken van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Het lichaam van het verkeersslachtoffer werd ter obductie door de politie in beslag genomen.

Volgens het voorlopig politieonderzoek is komen vast te staan, dat zowel de bromfietser als de automobilist, met vier mede inzittenden, reden over de Kwattaweg. Zij kwamen vanuit de richting van de Derde Rijweg en reden richting de Vierde Rijweg. Ter hoogte van de Sietaweg sloeg de bromfietser die voor reed door tot nog toe onbekende reden rechtsaf, zonder rekening te houden met het verkeer dat hem van achteren naderde. Bij die gelegenheid remde de 22-jarige automobilist D.G. af, botste tegen een elektriciteitsmast en reed vervolgens de bromfietser aan.

Beide voertuigen raakten aanzienlijk beschadigd. De automobilist en drie mede inzittenden kwamen met de schrik vrij, terwijl één inzittende klaagde van pijn. Deze werd voor medische hulp met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig, rook de adem van de 22-jarige autobestuurder sterk naar gebruik van alcohol. Het rijbewijs van D.G. is hangende het onderzoek ingevorderd. Hij werd voor een schrijftest en ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Toen hij nuchter was, werd hij voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie. 

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!