UFC-president Dana White: “Ik maak me geen zorgen over Covid-varianten”

Covid-19-cijfers nemen toe in de VS en wereldwijd, maar UFC-president Dana White zei zaterdag zich  geen zorgen te maken over de nieuwe Omicron-variant. De in Las Vegas gebaseerde MMA-promotie ‘ging dwars door’ het ergste van de pandemie, zegt hij. White ligt niet wakker van de Omicron-variant.

Hem werd gevraagd naar de variant en de toename van Covid-19-gevallen die het wereldwijd veroorzaakt, tijdens de persconferentie na het gevecht voor de UFC Vegas 45 zaterdag – het laatste evenement van het jaar van de promotie.

Terwijl andere grote sporten belangrijke beleidswijzigingen hebben doorgevoerd om de verspreiding van de Omicron-variant te verminderen, klinkt het niet alsof de UFC dit voorbeeld zal volgen. Althans, nog niet. “Door wat ik hoop dat het ergste van het ergste was, zijn we er dwars doorheen gegaan”, zei White, terwijl hij zichzelf een schouderklopje gaf voor het begeleiden van de UFC door de eerdere fasen van de pandemie. “Ik maak me geen zorgen over al die dingen. Ik zou er minder om kunnen geven.”

Op dit moment heeft White schijnbaar zijn focus gelegd op de drukke kalender van de UFC voor 2022, die al een lange lijst van verleidelijke gevechten bevat.

Van al die gevechten zei de UFC-baas, dat hij het meest uitkijkt naar een zwaargewicht titelconfrontatie tussen onbetwiste kampioen Francis Ngannou en interim-kampioen Ciryl Gane, gepland voor UFC 270 op 14 januari. “Ciryl Gane en Francis Ngannou is waar ik het meest opgewonden over ben voor nu’, zei hij. “Twee grote, slechte zwaargewichten in hun bloei. De ene is glad, heeft geweldig voetenwerk, geweldige handen. De andere heeft verwoestende stootkracht. Het wordt niet beter dan dat.” Wat betreft 2021, White was er snel bij om de lichtgewicht oorlog van Justin Gaethje en Michael Chandler en de schokkende overwinning van Julianna Pena op de lang regerende bantamgewicht-koningin Amanda Nunes te identificeren als enkele van zijn favoriete UFC-momenten van het jaar .

“Op dit moment, als je aan het jaar denkt, moet je met Gaethje-Chandler meegaan,” zei hij. “Dat is degene die het meest opvalt in mijn hoofd. Het gevecht tussen Pena en Amanda Nunes was geweldig. Het is moeilijk om er een te kiezen, vooral als je een jaar hebt gehad zoals wij.”

error: Kopiëren mag niet!