Algerije winnaar Arab Cup na 2-0 winst op Tunesië

Algerije heeft zaterdag de finale van de Arab Cup naar zijn hand gezet na twee goals in de verlengingen van de finale tegen Tunesië: 2-0. Algerije toonde zich in 2019 ook al de beste in de Afrika Cup. De eindzege werd ook in Europa gevierd.

Zonder hun internationals die in Europa actief zijn plaatsten Algerije en Tunesië zich voor de finale van de Arab Cup, een landentoernooi voor Arabische landen in Qatar dat een test-event is voor het WK voetbal 2022 in Qatar.

In een spannende finale was het invaller Amir Sayoud die de ban brak voor Algerije met een schot in de bovenhoek. De meer dan 60.000 toeschouwers in Al Khor zagen Yacine Brahimi in de slotminuut de 2-0 in een leeg doel leggen.

Bij Algerije was keeper Mbolhi de uitblinker, want hij hield met enkele knappe reddingen de 0 op het bord. De zege van Algerije werd niet alleen gevierd in het stadion in Al Khor – waar de openingsmatch van het WK zal gespeeld worden – maar ook in Algerije zelf en in Europa.

error: Kopiëren mag niet!