Einde carrière Barcelona-speler Sergio Agüero (33) vanwege hartritmestoornis

Sergio Agüero (33) heeft noodgedwongen een punt achter zijn carrière gezet. Tijdens een persconferentie dinsdag in Camp Nou, vertelde de Argentijn met tranen in zijn ogen dat een hartritmestoornis het voor hem onmogelijk heeft gemaakt om nog te blijven voetballen.

Agüero viel als speler van FC Barcelona eind oktober uit in de thuiswedstrijd tegen Deportivo Álaves. De Argentijn was duizelig en had last van zijn borst, waarna hij direct werd gewisseld en voor onderzoek naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werd duidelijk dat er sprake was van een hartritmestoornis, iets waar de voetballer op jonge leeftijd ook al mee te kampen had gehad. Agüero kwam sinds zijn overstap deze zomer tot slechts vijf optredens voor de Catalaanse club.

Nog voordat hij één woord had gezegd in Camp Nou, hield Agüero het al niet meer droog. ,,Deze persconferentie is er om iedereen te vertellen dat ik heb besloten te stoppen met voetballen. Die beslissing heb ik tien dagen geleden gemaakt, in overleg met de dokters van de club. Mijn gezondheid komt op de eerste plek. Ik ben heel trots op de carrière die ik heb gehad en ga met opgeheven hoofd weg.”

Agüero debuteerde in zijn thuisland op 15-jarige leeftijd voor Independiente en droeg later de shirts van Atlético Madrid, Manchester City en FC Barcelona. Hij scoorde namens die clubs 379 keer in 663 wedstrijden. Voor de club uit Manchester alleen was hij al 260 keer trefzeker. Zijn meest memorabele was die in de 94ste minuut tegen Queens Park Rangers, waarmee hij The Citizens in 2012 na ruim veertig jaar weer eens een landstitel bezorgde. Sinds 2006 droeg hij ook 101 keer het shirt van de Argentijnse nationale ploeg (41 doelpunten).

Pep Guardiola trainde Agüero bij Manchester City en was één van de aanwezigen in Camp Nou. Datzelfde gold voor de voltallige Barça-selectie, inclusief Frenkie de Jong, Memphis Depay, Luuk de Jong en trainer Xavi.

error: Kopiëren mag niet!