Londen meest overbelaste stad ter wereld wat betreft files in het verkeer

Nu het verkeer begint te herstellen van Covid-pandemische afsluitingen, is Londen volgens transportanalysebedrijf Inrix Inc. de meest overbelaste stad ter wereld geworden. In 2021 zaten chauffeurs in de Britse hoofdstad 148 uur vast in een file.

De Inrix Global Traffic Scorecard 2021, die meer dan 1.000 geselecteerde steden in 50 landen bestrijkt, meldde dat Parijs Londen (140 verloren uren), Brussel (134), Moskou (108) en New York (102) volgt. Het sluit echter enkele beruchte drukke steden uit, zoals Lahore, Lagos en Caïro.

In Europa daalden de vertragingen in Sint-Petersburg met 50% in vergelijking met 2019. Nimes in Frankrijk zag de congestie echter bijna verdubbelen (98% toename) in vergelijking met 2019.

Inrix meldde dat het Verenigd Koninkrijk, net als de meeste andere landen, beschermende lockdowns heeft ingevoerd die van invloed waren op reizen binnen het land in 2020. Tegen 2021 kent Engeland geen beperkingen sinds medio juni, toen de derde nationale lockdown eindigde.

De hoge congestieniveaus in Londen zijn naar verluidt deels te wijten aan de aanleg van nieuwe fietspaden vorig jaar. Fietsliefdadigheid Cycling UK betwist deze bewering en stelt dat rijstroken mensen helpen efficiënter te verplaatsen. Transport for London, een lokale overheidsinstantie, is van plan om tegen 2024 450 kilometer aan nieuwe fietspaden aan te leggen.

Volgens het onderzoek lag het wereldwijde verkeer in 2021 nog onder 2019, maar de stijging ten opzichte van vorig jaar duidt op een fors economisch herstel.

De Inrex 2021 Global Traffic Scorecard is gebaseerd op meer dan tien maanden aan gegevens, geëxtrapoleerd naar een jaarcijfer.

error: Kopiëren mag niet!