Paris Saint-Germain met Wijnaldum met 4-1 te sterk voor Belgische Club Brugge

Club Brugge is er dinsdagavond niet in geslaagd om Europese overwintering af te dwingen. De Belgische topclub had nog een kleine kans op de derde plek in de Champions League-poule, maar verloor in Parijs met 4-1 van Paris Saint-Germain. RB Leipzig was met 2-1 te sterk voor Manchester City.

Club Brugge had een wonder nodig om nog als derde te eindigen in de poule en te overwinteren in de Europa League, maar een stunt was al binnen zeven minuten ondenkbaar. Kylian Mbappé schoot in de tweede minuut al raak. Vijf minuten later sloeg de Fransman op randje buitenspel toe na een zeer fraaie assist van Ángel Di María.

PSG bleef na de droomstart aandringen. Vlak nadat de weggestuurde Georginio Wijnaldum snelheid miste om alleen op Mignolet af te lopen, was Lionel Messi wél doeltreffend. De Argentijn kon aan de rand van het strafschopgebied afspelen op ploeggenoten, maar ging voor eigen succes en schoot feilloos raak.

Na rust nam PSG gas terug in het Parc des Princes en kreeg Brugge de verdiende eretreffer. Noa Lang ontfutselde Idrissa Gueye eenvoudig de bal en bediende Mats Rits, die zijn schot via de vingertoppen van Gianluigi Donnarumma in het doel zag gaan.

Messi zorgde een kwartier voor tijd voor het slotakkoord door een strafschop hard en laag in te schieten.

Wijnaldum negentig minuten in het veld.

Schrale troost voor Brugge is dat een overwinning op PSG ook niet genoeg was geweest om als derde in de groep te eindigen.

RB Leipzig verslaat verrassend met 2-1 Manchester City

RB Leipzig won de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Achim Beierlorzer – Jesse Marsch werd zondag ontslagen – verrassend met 2-1 van Manchester City, dat al zeker was van de groepswinst.

Dominik Szoboszlai werd in de 24e minuut op randje buitenspel weggestuurd, omspeelde doelman Zack Steffen en schoot de 1-0 binnen voor Leipzig. André Silva vergrootte de marge twintig minuten voor tijd naar twee in de Red Bull Arena.

City moest in het laatste kwartier met tien man verder. Kyle Walker schopte doelpuntenmaker Silva onderuit en kreeg direct rood.

Champions League groep A

  • 1. Manchester City 6-12 (+8)
  • 2. Paris Saint-Germain 6-11 (+5)
  • 3. RB Leipzig 6-7 (+1)
  • 4. Club Brugge 6-4 (-14)
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: