SoZaVo heeft nu ook een kantoor te Snesikondre

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft op 27 november een multifunctioneel kantoor geopend te Snesikondre, in het district Sipaliwini, zo bericht het ministerie donderdag 2 december. Met dit kantoor is de eerste stap gezet om de dienstverlening van het ministerie naar de gemeenschap daar efficiënter te doen laten verlopen. Bij de opening waren ook aanwezig waarnemend president Ronnie Brunswijk, directeur Maverick Boejoekoe van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport en districtscommissaris van Paramacca Sipaliwini Ose Jabini.  

Districtscommissaris Jabini gaf aan, dat de gemeenschap zeer tevreden is met de opzet van dit kantoor. Al jaren wachten de bewoners op een sociale zaken en CBB-kantoor. “Het is daarom een historisch moment voor de bewoners alsook het Paramacca gebied”, ze Jabini. Hij sprak de bewoners toe om daar gebruik van te maken. Verder richtte hij een woord van dank aan diverse organisaties, die hebben bijgedragen.

Volgens minister Ramsaran kunnen bewoners van het Paramaccagebied nu ook dichtbij huis hun zaken in orde maken. De bewindsman zei ook, dat bij dit multifunctioneel kantoor onder andere de betaaldiensten van het ministerie, zoals de Dienst Administratie Uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV), gevestigd zullen zijn alsook de dienst Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ). De gemeenschap kan daar terecht voor hun hulpaanvraagen en overige registraties regaderende SoZaVO.

Ramsaran complimenteerde Jabini, die naar zijn inziens een uitstekende job heeft gedaan en een wezenlijke bijdrage geleverd heeft voor de totstandkoming van dit kantoor. “Hij heeft door creativiteit veel kunnen doen voor zijn gebied”, aldus de minister. 

Waarnemend president Brunswijk, juichte dit initiatief toe en motiveerde het Ministerie van SoZaVo om het goede werk voort te zetten . Ook  feliciteerde hij de bewoners met deze mijlpaal. De opening van het multifunctionele centrum past precies binnen het decentralisatieproces . Hij gaf aan dat de regering zich inzet voor de totale bevolking.

error: Kopiëren mag niet!