Jongeren zijn al in Srefidensi sfeer

Op enkele scholen werd gisteren al Srefidensi viering gevierd. De kinderen zijn in groepen verdeeld en het werd dab ook per groep gevierd. Gisteren was het groep 1 en vandaag is groep twee aan de beurt. Een leerkracht geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat de kinderen heel blij zijn. Na zo lang thuis zitten hebben zij toch een leuk moment met hun vrienden gehad.

De leerstof werd tot 10 uur doorgenomen en geoefend en daarna hebben de kinderen genoten van een hapje en een drankje tot 12 uur. Enkele ondernemers zijn ook in de Srefidensi sfeer en sommigen hebben hun handelszaak versierd. Anderen hebben acties op producten terwijl sommigen een etentje hebben met hun personeel. Een ondernemer zegt, dat het voor een ieder moeilijk is geworden. Feesten en samenzijn  kon heel lang niet zoals zij gewend waren dus uit eten met het personeel is wel een goed idee.

“Voor de komende feestdagen heb ik zeker nog een paar leuke activiteiten op schema. Mijn personeel verdient het. In deze moeilijke tijd hebben zij mij niet in de steek gelaten en ik omgekeerd ook niet. We hebben samen hard gewerkt om het hoofd boven water te houden en we verdienen het beiden.”

Niet alleen in de binnenstad van Paramaribo, maar ook oppashuizen, tehuizen en organisaties laten deze dag niet voorbij gaan. De herdenking van 46 jaar Srefidensi zal aangepast gevierd worden onder de Covid-19 maatregelen. Ook enkele dak- en thuislozen zeggen, dat zij de sfeer voelen. “Ook al leef ik over straat, maar het gevoel is er. Op deze bijzondere dag of feestdagen worden wij ook getrakteerd en dat betekent dat wij in de gelegenheid zullen zijn om te genieten van een bordje eten en drinken. Hoe diep ik ook in de situatie zit aan het eind van de dag, ben ik nog steeds burger van het land en ik weet wat het betekent om 46 jaar onafhankelijk te zijn.”

TM

error: Kopiëren mag niet!