Dorpen binnenland krijgen straatverlichting en SRD 6 miljoen voor drinkwater dorpen Brokopondo

Tijdens de Raad van Ministers-vergadering van 10 november is de aanschaf van straatlampen voor verschillende dorpen in het binnenland goedgekeurd, zo meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft eerder op verschillende momenten gezegd wat het belang is van electra en goede watervoorziening vooral in de achtergestelde gebieden.

Met de aanschaf van de straatlampen voor de dorpen, komt er ook een stuk ontwikkeling voor de dorpsbewoners. De dorpen zullen niet meer in het donker gehuld zijn. De kosten voor de aanschaf zijn ten laste van de begroting van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

SRD 6 miljoen voor gezond drinkwater dorpen Brokopondo

Tijdens dezelfde vergadering van de ministers werd zo’n SRD 6 miljoen goedgekeurd om de dorpen Nieuw Lombe, Moejekiiki en Kapasikele in het district Brokopondo te voorzien van gezond en duurzaam drinkwater. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen deelde mee, dat deze drie dorpen behoren tot de vele priotlriteitsdorpen, waarvan de drinkwatervoorziening in orde gemaakt moet worden.

Vicepresident Ronnie Brunswijk kon zich ook vinden hierin en zei dat de bewoners van deze dorpen ook recht hebben op goed en gezond drinkwater. Binnen 90 werkbare werkdagen zal de aannemer het project moeten opleveren.

error: Kopiëren mag niet!