Dankzij viering 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid wordt centrum Paramaribo weer eens een beetje schoongemaakt…

Diverse wegen in het uitgaanscentrum van Paramaribo worden schoongemaakt in het kader van 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het onderdirectoraat Afvalbeheer van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA). Zo geeft Jason Gummels aan. Hij is onderdirecteur Afvalbeheer en tevens de trekker van het project, zo bericht woensdag het ministerie van Openbare Werken, OW.

De onderdirecteur voert aan dat tijdens de Srefidensi-periode veel toeristen naar Suriname afreizen. Een groot deel van deze duizenden reizigers maakt dagelijks gebruik van het uitgaanscentrum. Onlangs heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) een oriëntatiebezoek gebracht aan de binnenstad van Paramaribo en een onderhoud gehad met de ondernemers van het toeristisch stadscentrum. 

Inmiddels hebben de Van Sommelsdijckstraat, de Kleine Waterstraat, Waterkant en een groot deel van de binnenstad van Paramaribo een grote schoonmaakbeurt ondergaan. De werkzaamheden worden in de vooravond uitgevoerd, zodat de weggebruikers geen last ondervinden en de werkers ongestoord het werk kunnen uitvoeren. Verschillende bermen worden gemaaid.

De gemeenschap wordt op het hart gedrukt netter om te gaan met afval. Voor een duurzame aanpak is bewustwording van de burger nodig, in die zin dat men geen afval op straat gooit, aldus de slotzin van het persbericht van OW.

De vraag is of de burger zijn/haar kennelijk in de genen zittende gedrag gaat veranderen, na zo’n oproepje van het ministerie. Overigens komen tijdens de al sinds maart 2020 durende Covid-pandemie nauwelijks toeristen naar Suriname….. Het centrum van Paramaribo moet natuurlijk nooit worden schoongemaakt enkel en alleen met het oog op toeristen. Ook het merendeel van de lokale bewoners bezoeken graag een schone stad en dus ook en vooral een schoon centrum, met ook keurige looppaden zonder overal gaten, kuilen en dwarsliggende stoeptegels. Denk ook eens aan de mensen met een beperking……

OW/PK

error: Kopiëren mag niet!