Poli RGD Koewarasan afgebrand – “De dienstverlening komt niet in gevaar”

Een brand heeft de poli van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Koewarasan zondagmiddag 14 november verwoest. De brandweer van de post Jarikaba was snel ter plaatse om de felle uitslaande brand te blussen.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Agenten zijn op de locatie gearriveerd om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van de brand.

De RGD reageerde ’s middags in een persbericht op de brand:

De bovenste verdieping van de poli is volledig afgebrand. De brandweer is ter plekke bezig geweest met bluswerkzaamheden. De oorzaak is vooralsnog onbekend. Boven in het pand was de dokterswoning gevestigd, welke niet meer operationeel was.

Volgens de terneergeslagen voorzitter van het stichtingsbestuur, Fayaz Sharman, is het gebouw voor negentig procent is afgebrand. De voorzitter is op locatie om de schade te oriënteren. Hij benadrukt, dat de dienstverlening gegarandeerd blijft. “De dienstverlening komt niet in gevaar. Cliënten kunnen bij andere RGD-poliklinieken in het ressort terecht voor consultatie en medische zorg”, aldus Sharman.

Eerder dit jaar heeft president Chandrikapersad Santokhi de symbolische aanzet gedaan tot afbouw van het RGD-centrum op dezelfde locatie. Met de aannemer is een spoed beraadslaging geweest om de werkzaamheden te bespoedigen. De reëele mogelijkheid bestaat dat het gebouw midden december, zo niet januari 2022 wordt opgeleverd.

error: Kopiëren mag niet!