President Santokhi bezoekt Kaloti Mint House vooruitlopend op bezoek aan Expo 2020 Dubai

Vooruitlopend op zijn bezoek aan Dubai op 27 november heeft de president Chandrikapersad Santokhi zaterdagdagochtend Kaloti Suriname Mint House in Para bezocht. De president werd vergezeld door de zogenoemde kaliteitsmanager van het Kabinet van de President Shanylla Santokhi, en de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Zaken en Natuurlijke Hulpbronnen, respectievelijk Albert Ramdin en David Abiamofo.

Bij aankomst werd het gezelschap opgewacht door de Managing Director van Kaloti Suriname Mint House Ryan Tjon Poen Gie en overige vertegenwoordigers van Kaloti Suriname Mint House. 

De CEO van Kaloti Dubai, Tarek El Mdaka, heette de president en het gezelschap van harte welkom via een speciale internetverbinding en nodigde president Santokhi uit de Kaloti raffinaderij te bezoeken tijdens zijn bezoek aan Dubai eind november, om de mogelijkheden voor uitbreiding van het partnerschap verder te bekijken en uit te werken, zo bericht Kaloti Suriname Mint House. Hij benadrukte tevens het

gezamenlijk partnerschap in Kaloti Suriname Mint House met Suriname als mede-aandeelhouder. 

De president bedankte voor de uitnodiging en benadrukte de samenwerking uit te breiden opdat de Staat Suriname daar voordeel uit

kan hebben. Hij gaf verder aan enthousiast te zijn over het aanstaande bezoek in Dubai. De presidentiële delegatie kreeg een rondleiding door het bedrijf en kon de activiteiten met betrekking tot de zuivering van goud aanschouwen. 

De in 2015 operationeel geworden Surinaamse goudrafinnaderij, is reeds in 2002 tijdens de toenmalige regering geinitieerd na een bezoek aan de raffinaderij in Dubai. De Kaloti Precious Metals (Dubai) is vervolgens

aangetrokken om met expertise te helpen bij het smelt- en analyseproces van goud om de verliezen te minimaliseren voor de Staat Suriname. In 2011 is door de Staat Suriname een Public Private Partnership getekend voor het opzetten van een Mint House. Binnen 3 jaar was de raffinaderij een feit. Het smelt- en analyseproces voor de vergunninghoudende

goudexporteurs wordt in de raffinaderij gedaan met een volledig Surinaams team dat in Dubai is opgeleid.

error: Kopiëren mag niet!