3 personen zaterdag aan Coronavirus overleden en 33 mensen positief getest

Het Covid-virus heeft zaterdag 13 november 3 patiënten het leven gekost, zo meldt het officiële Covid-19 dashboard op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, www.bogsuriname.com, zaterdagavond rond tien uur. Het aantal overleden personen aan Covid-19 bedraagt nu, sinds de aanvang van de Covid-pandemie medio maart 2020, 1.136..

33 Personen werden positief getest (vrijdag 63) en volgens het dashboard zijn 3 patiënten zaterdag genezen verklaard. 240 Testen zijn uitgevoerd.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen zaterdag 16 patiënten en in totaal liggen 51 personen met het virus in een ziekenhuis. De afgelopen dagen is er een redelijk stabiele dalende lijn waar te nemen in het aantal ziekenhuisopnames, dat schommelde enige dagen rond de 70.

De Covid-19 dashboard toont 13 november twee personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 50.046.

Ondanks een duidelijk ingezette dalende lijn in het aantal dagelijkse besmettingen en ook een vrij stabiele bezetting van het aantal ziekenhuisbedden en opnames op een Intensive Care Unit – geen explosieve toename, maar een enigszins afnemend aantal – hebben de gezondheidsautoriteiten toch besloten de Covid-maatregelen nauwelijks te versoepelen. De enige in het oog springende versoepeling betreft de avondklok, die nu ingaat om elf uur ‘s avonds in plaats van negen uur.

PK

error: Kopiëren mag niet!