Verdachte woninginbraak door buurtbewoners goot in gejaagd en opgepakt

De 55-jarige R.A. is dinsdagochtend 2 november in alle vroegte door buurtbewoners aangehouden in de Goede Herinneringweg, waarna hij werd overgedragen aan de politie van het bureau Latour, zo meldt het Korps Politie Suriname zondagmiddag 7 november.

Ronald had die ochtend geprobeerd in te breken in een woning aan de Goede Hoopweg. Een 19-jarige huisbewoner, die op dat moment in de woonkamer was, merkte hoe de man met een scherp voorwerp de voordeur open forceerde. De jongen riep direct om hulp, waarop de inbreker het hazenpad koos. 

De moeder van de jongen kwam op het hulpgeroep af, waarna moeder en zoon de achtervolging inzette. Buurtbewoners die inmiddels waren gealarmeerd, schoten moeder en zoon te hulp om de verdachte aan te kunnen houden. Bij die gelegenheid sprong Ronald in een goot, maar werd daarbij door de omstanders omsingeld. 

De 19-jarige jongen ging op de verdachte af om hem aan te houden, maar die bedreigde hem neer te zullen schieten. Ondanks zijn bedreigende uitlatingen werd de verdachte door de omstanders overrompeld, aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie die inmiddels ter plaatse was.

Op de verdachte werden een mobiele telefoon en een pinpas op naam van ene J.N. aangetroffen en inbeslaggenomen. Hij verklaarde de eigenaar te zijn van de mobiele telefoon en dat de pinpas van zijn vriendin is, die in Frans-Guyana woont.

Bij een ingesteld onderzoek in zijn woning stuitten agenten op gereedschappen, een paspoort op naam van ene N.W., een mobiele telefoon, een gasbuks en een jachtpatroon van het kaliber 12. Naar zeggen van de verdachte is hij de eigenaar van de gereedschappen en de mobiele telefoon en dat hij de jachtpatroon vanuit het binnenland had meegenomen. Verder verklaarde R.A. dat hij de gasbuks had gekocht en dat het paspoort van een ander vriendin is, die in het district Marowijne woont. Tijdens zijn verhoor hield hij de politie voor niets af te weten van de inbraakpoging.

De verdachte is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor poging tot inbraak, bedreiging met enig misdrijf en overtreding van de Vuurwapenwet door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiรซren mag niet!