Minister Riad Nurmohamed: “Jogi mag zijn dingen doen, alleen niet bij mij”

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zegt, dat VHP-parlementarier Mahinder Jogi van Saramacca keer op keer “below the belt” is gegaan tegenover de minister, maar zelfs de familie niet met rust laat. “Je mag aan mij komen, maar niet de rest. Dat kan ik niet accepteren”, stelt de bewindsman tegenover Dagblad Suriname. “Dat heeft consequenties. Het lid mag zijn dingen doen, maar niet bij mij. Ik ga niet in op de dingen die hij zegt. Iedereen kent mij, ik hoef mezelf niet te verdedigen. Ik ben er om problemen op te lossen. Het volk beslist. Mijn werk is er voor een ieder om te zien”, zegt de minister. 

Beledigingen zijn onacceptabel 

Minister Nurmohamed zegt verder: “Hij mag op OW komen, zijn zaken doen. Maar niet bij mij. Hij doet uitlatingen over mijn familie, wie geeft hem die bevoegdheid? Je mag aan mij komen, maar niet de rest. Hij heeft de uitlatingen en beledigingen in de media gedaan. Dus ik heb alle recht om het ook in de media te zeggen zodat een ieder het weet.”

De bewindsman stelt dat VHP-ministers de uitlatingen van VHP-parlementariër Jogi besproken hebben met de president. Zij vinden het niet kunnen, dat het DNA-lid ministers ‘door het slijk’ haalt in de media. Recentelijk heeft Jogi het vertrek geëist van minister Saskia Walden, vanwege haar functies bij bedrijven en stichtingen. Walden verklaarde tegenover lokale media dat die slapend zijn. 

Parlementarier Mahinder Jogi begon na de hevige regens eerder dit jaar minister Nurmohamed zwaar te bekritiseren. De aanpak van onder andere de Oost-Westverbinding en de ontwatering waren voor Jogi hete hangijzers. Jogi ging zover om de OW-minister, die overigens zijn partijgenoot is, op te roepen om te bedanken als bewindsman. 

error: Kopiëren mag niet!