Minister Thong-Ahin spreekt op COP26 met collega-minister van Papoea-Nieuw-Guinea (PNG) over activiteiten Total Energies

Minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu Silvano Tjong-Ahin heeft tijdens de VN Klimaattop COP26 in Glasgow, Schotland, een aantal gesprekken gevoerd met collega-ministers en functionarissen van verschillende organisaties en grote bedrijven. 

Zo heeft hij gesproken met de milieu-minister van Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), Wera Mori (zie foto top). Total Energies is ook in Papoea-Nieuw-Guinea actief in de exploratie en productie van olie en gas, en de marketing van aardolieproducten en aanverwante diensten. “Het gesprek is van cruciaal belang, omdat Total al een tijdje actief is in Papoea-Nieuw-Guinea. Het land in Oceanië verhandelt ook carbon credits. Suriname is in overleg met de energiegigant, het is dus goed om de inzichten van andere landen waar het energiebedrijf actief is, mee te nemen”, aldus de bewindsman.

In Glasgow heeft de minister ook overleg gevoerd met de Senior Manager in charge of Carbon, Forestry & Agriculture Expertise van Total, Remi Duval, om enkele details van de conceptovereenkomst te bespreken. 

Verder heeft de bewindsman een onderhoud gehad met Frederica Bietta.

Zij is de algemeen directrice van de Coalition for Rainforest Nations (CfRN). Bietta is een internationaal erkend expert in de ontwikkeling van internationale overeenkomsten met betrekking tot klimaatverandering en specifieke mechanismen, waaronder emissies als gevolg van tropische ontbossing. Suriname is ook lid van de organisatie.

CfRN, met een vrijwillig lidmaatschap van meer dan 50 regenwoudlanden, biedt een stem aan landen die de klimaatnoodtoestand niet hebben veroorzaakt, maar er toch dagelijks de dupe van worden. Minister Tjong-Ahin heeft een uitvoerig gesprek gehad met Bietta om de samenwerking te intensiveren en er is ook van gedachten gewisseld over carbon credits.

error: Kopiëren mag niet!