Twee dak- en thuislozen verdacht van inbraak bij politieafdeling in Domeinkantoor

Het Korps Politie Suriname meldt woensdagmiddag dat agenten van de Onderzoeksunit, die is ondergebracht in het Domeinkantoor aan het Kerkplein in het centrum van Paramaribo, dinsdagmiddag 2 november twee dak- en thuislozen aan de Waterkant hebben aangehouden.

De 56-jarige D.B. en J.F. (44) worden ervan verdacht in de nacht van zondag 31 oktober op maandag 1 november te hebben ingebroken in de hiervoor genoemde politieafdeling. Bij die inbraak werden drie laptops, een aantal mobiele telefoons, een militair tenue (marine) een militair hemd (landmacht) en vier Terabytes externe harde schijven buitgemaakt. De buitgemaakte goederen zijn nog niet achterhaald.

Bij de aanhouding werd op J.F. aangetroffen en in beslag genomen een slipper van een politieman die werkzaam is bij de Onderzoeksunit. Op D.B. werd een Led Lamp aangetroffen en in beslag genomen.

De twee mannen ontkennen de inbraak te hebben gepleegd. Hangende het verdere onderzoek, dat door de recherche van Paramaribo wordt verricht, zijn beide verdachten achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!