‘Na 4 jaar organiseert de VAHON-school in Den Haag een zeer succesvolle Divalioptocht’

Het is de Algemene Hindoe Basisschool (VAHON) in Den Haag gelukt om zaterdag na 4 jaar, in deze moeilijke tijden, een spectaculaire Divalioptocht en een divers Divaliprogramma neer te zetten.

Opmerkelijk was het, zo laat de organisatie Dagblad Suriname ‘s avonds weten, dat de regen net voor aanvang van de Divalioptocht was gestopt, terwijl het de hele zaterdag grauw en grijs weer was met veel regen en wind. De honderden deelnemers werden vergezeld door muziek en de mooi versierde bolderkar met Mata Lakshmi. Deze rol werd vervuld door een leerlinge van de school zelf.

De gemeente Den Haag had toestemming verleend om maximaal 175 mensen op de been te mogen brengen en te laten lopen op de trottoirs net buiten Centrum Den Haag. Hierbij is de bolderkar een oplossing geweest om zo Mata Lakshmi te vervoeren, wat voor veel bekijks heeft gezorgd.

Immaterieel erfgoed

Door de diversiteit van de deelnemers kreeg de Divalioptocht zeker een multicultureel karakter. Dat aspect is heel belangrijk in verband met de erkenning van het Divalifeest als immaterieel erfgoed van Nederland.

De Divalioptocht heeft het standbeeld van Mahatma Gandhi en het Monument van de Hindostaanse Immigratie op het Hobbemaplein aangedaan. Op deze bijzondere plekken hebben de directeur van de school, Soelin Biharie, en de heer Mairan Sewtahal  van de Raad van Toezicht een aangestoken dia geplaatst.

Tenslotte werd in de gymzaal van de VAHON-school een uitgebreid Divaliprogramma door alle groepen van de school opgevoerd. 

Uiteraard hebben de jonge artiesten van de school zelf genoten van hun optredens, wat zij met veel enthousiasme hebben neergezet.

De Algemene Hindoe Basisschool  wenst iedereen een Shubh Divali toe.

error: Kopiëren mag niet!