Twee oplichters op Facebook te Leiding 9A en Nickerie aangehouden

De verdachten A.R. (29) en de 22-jarige R.M. zijn respectievelijk op vrijdag 15 en dinsdag 19 oktober door de politie van het bureau Leiding 9 A en Nickerie aangehouden. De twee worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagochtend 20 oktober.

Via social media werden onder de naam JAIRAM I-Phone telefoontoestellen te koop aangeboden. Hiertoe moesten belangstellenden eerst een aanbetaling doen. Nadat de aanbetaling had plaatsgevonden, lieten de aanbieders niets meer van zich horen.

Beide verdachten zijn na hun aanhouding overgedragen aan de afdeling Fraude die belast is met het verder onderzoek in deze zaak. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn A.R. en R.M. in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat dit tweetal op deze wijze meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Benadeelden worden derhalve opgeroepen om zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht in het politiebureau Geyersvlijt en is te bereiken via de telefoonnummers 455830 of 451313.

error: Kopiëren mag niet!