Landbouwmarkt Kwatta heeft nu gekoelde vis- en vleeshal

De Zondagse Markt te Kwatta huisvest elke week meer dan 700 standhouders die vanuit Wanica, Paramaribo, Saramacca, Coronie, Nickerie, Commewijne en Para hun groenten, fruit, vis en vlees aan de Surinaamse consument komen verkopen. President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag 20 oktober met de eerste secretaris van de Japanse ambassade in Suriname Nobuaki Hanawa en de voorzitter van het bestuur van de Kisoensingh Landbouwmarkt, de heer V. Jarbandhan de opening verricht van de door Japan gedoneerde gekoelde vis- en vleeshal van de S. Kisoensingh Landbouwmarkt Kwatta. 

In 2001 werd de stichting reeds ondersteund door Japan met een donatie van US$ 90.000. Hierdoor werd het mogelijk om de markt te upgraden en te professionaliseren door de bouw van nieuwe markthallen, een kantine, een toilettengroep en de marktlocatie een algehele facelift te geven. In 2020 werd er weer een donatie bij Japan aangevraagd. Deze aanvraag leidde tot de renovatie en uitbreiding van de faciliteiten met name het opzetten van een gekoelde vis- en vleeshal volgens de internationale standaarden. 

Onder de officiële projectnaam:Project for the Renovation of the Fish and Meat Hall of the Kwatta Agricultural Market werd de begroting van US$ 115.218 goedgekeurd en is de gekoelde hal vandaag een feit. Deze hal zal een platform zijn voor de aanbieders van vis- en vleesproducten die volgens kwalitatieve normen hun waar aan de Surinaamse consument kunnen aanbieden. 

Sinds 3 oktober heeft de markt ook de Groothandelsmarkt geïntroduceerd, elke zaterdag van 18:00u – 21:00u. Deze stap moet de ontwikkeling en groei van de landbouwers en hun productie stimuleren. In het vooruitzicht staat het stellen en handhaven van gecertificeerde kwaliteitsstandaarden om de export mogelijk te maken met name naar de Caricom. 

error: Kopiëren mag niet!