9-jarig meisje te Pikin Saron tijdens baden in de regen gedood door bliksem

De 9-jarige Jaideny van Favery is zondagmiddag tijdens het baden in de regen dodelijk getroffen door blikseminslag te Pikin Saron in het district Para, zo meldt het Korps Politie Suriname maandagavond 18 oktober.

De politie van het bureau Zanderij kreeg een telefonische melding dat een meisje, dat geen teken van leven meer vertoonde, de RGD poli te Pikin Saron was binnengebracht. Agenten troffen daar het overleden meisje en haar moeder aan. 

Volgens verklaring van de moeder was Jaideny in de regen gaan baden. Plotseling begon het hevig te bliksemen. De moeder rende naar buiten om haar dochter naar binnen te roepen en zag Jaideny door haar knieën zakken. Per eigen gelegenheid bracht zij het bewusteloze meisje naar de RGD te Pikin Saron. Daar kreeg zij van de dienstdoende arts te horen dat haar dochter overleden was.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lichaam van Jaideny door de politie afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!