Braziliaanse UFC-vechtster Norma Dumont wil vast maandelijks salaris: “Ik heb nog geen 50 dollar op de bank”

UFC-vechtster Norma Dumont won zaterdag van Aspan Ledd in UFC40 in Las Vegas. Hopelijk levert de zege de Braziliaanse vechtster wat geld op. Ze heeft naar eigen zeggen nog geen 50 dollar op de bank. Wat haar betreft zou de UFC een vast, maandelijks salaris moeten overmaken aan de vechters.

De 31-jarige Dumont: “Ik vecht om te overleven. Ik moet mijn huur en rekeningen betalen. Zo is het altijd geweest. het is een worsteling. Ik heb nog geen 50 dollar op de bank.” Ze vertelt dit aan de Braziliaanse nieuwswebsite Globo.

Ze merkt dat mensen verwachten dat ze in het geld zwemt. “Ik zit bij de UFC, ik vecht in Las Vegas. Dus mensen verwachten dat ik rijk ben. Maar nee. Mijn man en ik hebben bijbaantjes. We bezorgen voedsel. Mijn man werkt bij een sportschool. We komen anders niet rond.”

Ze is niet de enige vechter die klaagt over de beloningen. Onder meer Jake Paul vindt dat de UFC zijn vechters schandalig slecht betaalt. “Mijn manager helpt me, anders had ik al naar Brazilië terug moeten gaan. En als je een blessure krijgt, dan weet je niet wanneer je weer kunt vechten.”

Ze heeft wel hoop: “Misschien wordt het beter als ik een nieuw contract teken. Het eerste UFC-contract is zo karig. In Brazilië zeggen mensen dat ik niet zo moet klagen. Ik zeg tegen hen: kom maar naar de Verenigde Staten. Je houdt het nog geen 3 maanden uit met wat ik verdien. Dat is de realiteit.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: