Minister Ramadhin bezoekt Granman Aboikoni te Asindohopo

Granman Albert Aboikoni van de Saramaccaners (Samaaka) heeft vrijdag een kennismakingsbezoek gehad van minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin. Het bezoek was eerder gepland, maar kon vanwege slechte weersomstandigheden niet plaatsvinden en werd toen via een korte Zoom-meeting gehouden.

De minister heeft na een korte kennismaking met Aboikoni deelgenomen aan een krutu te Asidonhopo met het traditioneel gezag. De delegatie van de minister, die bestond uit de directeur van Volksgezondheid drs. Radjesh Gajadhar Sukul, de directeur van de Medische Zending Herman Jintie, de Focalpoint eerstelijnszorg drs. V.Ramlakhan, de speciale afgezant van Nederland dr. Marc Sprenger, heeft diverse vragen beantwoord over het vaccineren tegen Covid-19 en over het virus.

De minister heeft duidelijk naar voren gebracht, dat de overheid ervoor moet zorgen dat elke Surinamer beschermd moet worden tegen dit virus en de gevolgen daarvan. Het probleem is volgens hem reëel en mag niet onderschat worden, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname in een persbericht.

Tijdens de krutu kwam naar voren, dat er nog steeds behoefte is aan informatie alvorens men zal overgaan tot het vaccineren tegen Covid-19. De belangrijkste redenen om niet te vaccineren zijn misinformatie en fake nieuws, die nader uitgelegd moeten worden.

Granman Aboikoni was zeer tevreden met het bezoek van Ramadhin en om meer geïnformeerd te worden over het vaccineren. Aboikoni heeft zijn keuze reeds gemaakt en is bereid zich te laten vaccineren. Het is nu de beurt aan de rest van het gezag om de informatie over te brengen aan de bewoners van de diverse dorpen. Aboikoni zal verder afstemmen met de directeur van Medische Zending voor de planning om te beginnen met het vaccineren te Asidonhopo.

De directeur van Volksgezondheid, zei dat het bezoek nodig was, omdat men meer informatie wilde hebben over de diverse vaccins en wat het voordeel is van het vaccineren. Sukul is tevreden over het bezoek en kijkt uit naar de dag waarop de eerste prik toegediend zal worden te Asidonhopo, mogelijk al binnen twee weken. In de delegatie was ook meegereisd de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan, die een geschenk overhandigde aan de granman der Saramaccaners.

error: Kopiëren mag niet!