Nieuwe Stiwewa-buurtcentrum te Wintiwai wordt zaterdag 16 oktober geopend

Het nieuwe buurtcentrum voor Stiwewa wordt zaterdag 16 oktober officieel geopend. Stiwewa zet zich al meer dan veertig jaar in voor de buurtbewoners van Wintiwai en een eigen gebouw stond hoog op de wensenlijst. Dankzij de ondersteuning van PPG Colorful Community is deze wens nu vervuld en zullen de buurtwoners van Wintiwai, waaronder ruim 1600 scholieren, maximaal kunnen profiteren van de activiteiten van de stichting. 

Het hoofddoel van Stiwewa is om de bevolking in de wijken van Wintiwai middels een verscheidenheid aan informatieve, educatieve en recreatieve activiteiten, zodanig te ondersteunen, dat zij zich beter kunnen ontwikkelen en een betere kwaliteit van leven hebben met meer toekomstmogelijkheden.

Met de ingebruikname van het buurtcentrum kan Stiwewa haar activiteiten nu veel gerichter uitvoeren. Zo zijn de projecten voor huiswerkbegeleiding een belangrijk speerpunt in het Stiwewa-beleid. Dit zorgde in het verleden al voor hogere slagingspercentages op de dertig scholen. Scholieren hoeven hiervoor nu niet meer vervoerd te worden naar extern gehuurde locaties buiten de wijk, hetgeen voorheen een grote druk legde op het budget van de organisatie. Met het eigen buurtcentrum is Stiwewa tevens zichtbaarder en toegankelijker voor alle bewoners van Wintiwai en omgeving.

Geplande activiteiten in het buurtcentrum zijn onder meer voorlichtingsbijeenkomsten over diverse sociale onderwerpen zoals persoonsgebonden budgettering, opvoeding, misdaadpreventie, gezondheid, verslaving en armoedebestrijding. Er zullen trainingen en workshops plaatsvinden op het gebied van bijvoorbeeld arbeid en ondernemerschap, maar ook basis levensvaardigheden en creatieve activiteiten zoals dans- en songfestivalcompetities behoren tot de vele mogelijkheden.

Daarnaast is er aandacht voor de versterking van specifieke doelgroepen zoals mensen met een beperking, senioren en alleenstaande moeders of vaders. De aansluitende Stiwewa sportvelden dienen voor lichamelijke opvoeding en diverse sportactiviteiten. In het buurtcentrum is tevens een winkel ondergebracht die basisbehoeften en voedselpakketten verkoopt aan behoeftigen. 

“Weer een gebouw betekent voor ons en omgeving dat Stiwewa wederom snel en dus makelijk bereikbaar is, dat vele mensen een vaste herkenbare plek hebben om elkaar te ontmoeten en dat is een zichtbare verbetering in de vervelende situatie van eenzaamheid of zich eenzaam voelen”, zegt de voorzitter van Stiwewa, Robby Berghout.

Bij de opening van het buurtcentrum op 16 oktober, van 10.00 tot 12.00 uur, staat onder andere de presentatie van een pakkende ‘Stiwewa song’ op het programma en wordt een korte film vertoond met hoogtepunten. Ingevolge de Covid-regels is op deze dag een kleine groep mensen aanwezig. Het gebeuren wordt gestreamd en uitgezonden via YouTube kanaal. Geïnteresseerden kunnen het programma online volgen via de link:  https://www.youtube.com/watch?v=NwHGI5ekvkY

error: Kopiëren mag niet!