Korps Militaire Politie hervat basisopleiding militaire politie

Het Korps Militaire Politie (KMP) heeft maandag 4 oktober de basisopleiding voor militaire politie weer hervat. Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, commandant van het KMP, zegt dat de hervatting van deze opleiding nodig was vanwege de onderbezetting, aldus het ministerie van Defensie pas vrijdag 15 oktober in een persbericht.

“Er zijn goede gesprekken met de minister van Defensie geweest en ook binnen de Defensieraad. Uiteindelijk kregen wij groenlicht van de minister om op 4 oktober te starten met de opleiding en dat is nu dus ook gebeurd”, aldus de commandant van het KMP. 

Er is veel animo om opgeleid te worden tot lid van het KMP. Aan deze opleiding nemen 62 personen deel. Overste Wasimin streeft ernaar om deze groep na de afronding van deze opleiding in februari 2022 te laten beëdigen.

Vanwege de Covid-19 pandemie kon de opleiding in de afgelopen periode niet worden voortgezet. Nu het eindelijk is hervat, wordt gehoopt dat alles vlot zal verlopen en er geen onderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!