Bewoners Palulu: “Zijne Excellentie Brunswijk: Wanneer stopt de pijn?”

Bewoners van Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum aan de Magnesiumstraat in Paramaribo zijn ten einde raad. Zij verzoeken de regering te voorkomen dat ze nog deze maand uit hun huis worden gezet. De eigenaar van de woningen eist van de regering de afbetaling van het restantbedrag, nadat de vorige regering al in 2020 een deelbetaling had gepleegd. Indien de regering niet overgaat tot betaling dan zullen de gezinnen op straat worden gezet, zo meldt vicepresident Ronnie Brunswijk op social media.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft in 2020 deze groep, die op Mi Abri woonde, uit de woningnood proberen te halen, door ze te laten verhuizen naar een betere woonsituatie.

De groep van mensen in nood, bestaande uit vrouwen en kinderen, heeft afgelopen dinsdag een petitie overhandigd aan Brunswijk op zijn kabinet. In de petitie wordt gezegd, dat zij als groep vanaf de slaventijd opgejaagd leven.

“Zijne Excellentie Ronnie Brunswijk: Wanneer stopt de pijn?…We weten dat het in uw karakter en hart zit mee te leven met mensen die het moeilijk hebben. U weet immers als geen ander wat wij meemaken”, zeggen de bezorgde burgers.

Ze vertrouwen erop dat de vicepresident hun verzoek zal doorgeleiden naar de rest van de regering zodat er een oplossing gevonden wordt. Brunswijk zei te begrijpen in welke nood de mensen verkeren. Deze kwestie zal hij serieus in behandeling nemen.I

ntussen heeft minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo zich georiënteerd bij het wooncentrum Palulu. De bedoeling is om een gepast antwoord te vinden voor de gezinnen in nood.

error: Kopiëren mag niet!