Australische zwemster McCardel zwemt voor 44e keer Kanaal over: “Het is mijn spirituele thuis”

De Australische zwemster Chloe McCardel heeft woensdag voor de 44e keer de oversteek van het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gezwommen. Dat is een record. De 36-jarige McCardel noemt het Kanaal haar “spirituele thuis”.

Voor McCardel in het Britse graafschap Kent in het water dook, zei ze: “Ik denk dat vrouwen soms niet zoveel erkenning voor hun prestaties krijgen als dat ze zouden moeten. Vrouwelijke voorbeelden hebben is fantastisch voor mij.” 

Na ongeveer 34 kilometer en ongeveer 10 uur in het water kwam de zwemster aan in het Noord-Franse Pointe de la Courte Dune. Met haar record wil ze naar eigen zeggen meisjes inspireren, en tonen dat alles mogelijk is.

McCardel leerde pas op haar elfde zwemmen. In 2009 maakte ze voor de eerste keer de oversteek van het Kanaal. In 2015 maakte ze drie keer de oversteek van het Kanaal, waar ze zo’n 37 uur voor nodig had. Enkele dagen geleden zwom McCardel voor de 43e keer over het Kanaal, dat één van de drukste vaarroutes ter wereld is. Daarmee evenaarde ze het record van de Britse Alison Streeter.

Het record bij de mannen staat op de naam van de Brit Kevin Murphy, die het Kanaal 34 keer over zwom.

Het is niet het eerste record dat McCardel in handen krijgt. Op 22 oktober 2014 zwom ze tussen twee Caribische eilanden 124,4 kilometer in 41 uur, 21 minuten. Ze vestigde daarmee het wereldrecord voor de langste zwemtocht door de oceaan zonder hulp.

error: Kopiëren mag niet!