Samenwerking Marokko en Suriname krijgt verdere invulling

Op dinsdag 12 oktober vond een virtuele ontmoeting plaats tussen minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en zijn ambtsgenoot van het Koninkrijk Marokko, Z.E. Nasser Bourita.

Het doel van deze ontmoeting was om verder invulling te geven aan de afgesproken Road Map van samenwerking tussen beide landen zoals vastgelegd in het Joint Communiqué van 11 maart van dit jaar (zie foto hierna).

Enkele van de samenwerkingsgebieden betreffen onder andere onderwijs, zowel diplomatie en overheidstrainingen als hoger onderwijs; technische samenwerking, op het gebied van beroepsgerichte trainingen, agricultuur, gezondheidszorg, visserij, toerisme, handicraft, klimaatverandering, politie en recht verder het uitwisselen van officiële bezoeken.

Tijdens de ontmoeting werden de wederzijdse intenties van samenwerking bevestigd waaronder het vestigen van een ambassade van Suriname in de hoofdstad Rabat en een consulaat in Dakhla, in Morocco Sahara.

Middels deze diplomatieke vertegenwoordiging zal verder inhoud worden gegeven aan de verruiming van de politieke relaties en de economische samenwerking.

Het overleg op technisch niveau voor de verdere uitwerking zal op korte termijn plaatsvinden.

De buitenlandse politiek van Suriname is erop gericht, op basis van het Surinaams belang nieuwe relaties aan te gaan op verschillende continenten, met name in Afrika.

error: Kopiëren mag niet!