Filmploeg uit India op bezoek bij minister Ramdin

Suriname hoopt investeerders uit filmindustrie aan te trekken

Een Indiase filmploeg, Lavish Media Entertainment Private Limited, heeft dinsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Albert Ramdin van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. 

De filmploeg, onder leiding van Ravindra Kumar, is ondanks de Covid-19-pandemie speciaal naar Suriname gereisd om een filmopname te maken. Voor Suriname is het een uniek moment om investeerders uit de filmindustrie aan te trekken, aldus de Communicatie Dienst Suriname donderdag in een persbericht. 

De ploeg is vol lof over de bezienswaardigheden in de binnenstad van Paramaribo en het binnenland.

Producer Kumar gaf aan dat Suriname en India culturele diversiteit hebben. De filmploeg wil de samenwerkingsbanden tussen Suriname en India intensiveren op het gebied van cultuur, toerisme en ondernemerschap. Ook vanwege de geschiedenis die beide landen delen is gekozen voor Suriname. 

Minister Ramdin zei, dat cultuur deuren kan openen en beter begrip kan kweken in de buitenlandse politiek. Ook kan het netwerken een maatschappelijke verandering op gang brengen. Dit is een vorm van culturele diplomatie, waarbij cultuur gebruikt kan worden om democratisering, participatie, ontwikkeling, onderwijs, mensenrechten en vrijheid van meningsuiting te bevorderen. Bovendien bevordert dit de bekendheid van Suriname bij een miljarden populatie en daarmee ons toerisme.

Cultuur wordt steeds meer erkend als een middel om andere doelen te bereiken die meer op waarden en normen zijn gericht. Over een meer coherent gebruik van het cultuurbeleid en over hoe de verschillende programma’s en activiteiten op een strategische manier gecoördineerd zullen worden, zal het directoraat Internationale Samenwerking belast worden met de aanzet. 

Ook heeft de bewindsman toegezegd om in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, culturele organisaties en alle betrokken stakeholders, de culturele diplomatie voort te zetten. Tevens kenmerkte de minister deze gelegenheid als een historisch moment, aangezien hiermee culturele waarden en normen wereldwijd worden verspreid.

Het feit dat lokale artiesten uit Suriname ook betrokken zullen worden bij de filmopname onderstreept minister Ramdin als culturele integratie en promotie van artiesten die de gelegenheid krijgen zich te profileren binnen de culturele wereld met name film, dans en zang. De hechte relatie tussen Suriname en India komt ook, doordat in Suriname sprake is van een grote Indiase diaspora. De minister heeft logistieke ondersteuning toegezegd aan de filmploeg.

Lavish Media bestaat uit een groep van meer dan 40 personen, waaronder verschillende artiesten, zangers, acteurs, actrices en een filmploeg. Lavish Media Entertainment Private Limited is gevestigd in Delhi en is een van de beste filmproductiehuizen. Ze maken deel uit van de film- en video-industrie. De groep heeft ook voorstellen gedaan aan minister Ramdin om een businessvergadering te organiseren, zodat Indiase investeerders in contact treden met investeerders in Suriname. De groep is voornemens ook een beleefdheidsbezoek te brengen aan president Chandrikapersad Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!