Koploper Real Madrid verliest met 2-1 van Espanyol

Koploper Real Madrid is niet langer ongeslagen in de Spaanse competitie. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti verloor zondag verrassend bij Espanyol: 2-1. 

De Madrilenen gingen afgelopen dinsdag op eigen veld ook al pijnlijk onderuit tegen FC Sheriff in de Champions League (1-2). Vorig weekeinde wist Real evenmin te winnen. De ‘Koninklijke’ bleef toen in het thuisduel met Villarreal steken op 0-0.

Espanyol kwam na ruim een kwartier op voorsprong uit een fraaie aanval, die door Raúl de Tomás (ex-Real Madrid) van dichtbij werd afgerond: 1-0. Na een uur verdubbelde Aleix Vidal de marge. 

Aanvoerder Karim Benzema verkleinde daarna voor het opnieuw teleurstellende Real nog wel de achterstand met een doeltreffend schot, maar de Madrileense gelijkmaker bleef uit. Benzema heeft nu al negen keer gescoord dit seizoen in de Spaanse competitie.

Real Madrid gaat met 17 punten nog wel aan de leiding in La Liga. Stadgenoot Atlético Madrid heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. De titelhouder was zaterdag met 2-0 te sterk voor Barcelona, dat met 12 punten in de middenmoot staat.

error: Kopiëren mag niet!