9 personen vrijdag aan Covid-19 overleden en 236 mensen Covid-positief getest

Het Covid-virus heeft vrijdag 1 oktober 9 patiënten het leven gekost, zo meldt het officiële Covid-19 dashboard op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, www.bogsuriname.com, vrijdagavond. Het aantal overleden personen aan Covid-19 bedraagt nu, sinds de aanvang van de Covid-pandemie medio maart 2020, 893.

236 Personen werden positief getest (donderdag 212) en 19 patiënten zijn genezen verklaard. 547 Testen zijn vrijdag uitgevoerd.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen vrijdag 21 patiënten en in totaal liggen 86 personen met het virus in een ziekenhuis. De afgelopen dagen zijn er geen significante wijzigingen geweest in het aantal ziekenhuisopnames. Het recente aantal dagelijkse doden is echter zorgwekkend te noemen.

De Covid-19 dashboard toont vrijdag 1 oktober 51 personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 41.867.

PK

error: Kopiëren mag niet!