Naleving corona-maatregelen in Boven Suriname laat te wensen over

Dagblad Suriname sprak met enkele burgers in het bestuursressort Boven Suriname over de naleving van de corona-maatregelen. Een vrouw uit Abenaston zegt, dat in vele dorpen in het gebied men nog niet bewust is van het virus. Men gedraagt zich en doet dingen normaal in de dorpen zoals voor de Covid-pandemie. Feesten en rouwplechtigheden vinden gewoon plaats. Afgelopen zondag was er een voetbalknock-out in het dorp Pambooko. In de avonduren werd flink gedanst met 3 muziekgroepen waarbij veel mensen op de been waren zonder mondkapjes. 

Het is triest wat er gebeurt, zegt een man uit Atjoni. Velen geloven niet in het virus, voor hun bestaat het niet.

Een vrouw die besmet is geraakt en nu genezen is verklaard, zegt dat het geen prettige ervaring is. “Ik voelde mij plotseling niet lekker, lichaamspijnen, koude rillingen en koorts en belandde op de intensive care en voor het eerst in mijn leven heb ik zoveel gebeden. Je ligt daar aan een beademingsapparaat en toch kan je niet goed ademen, voelt alsof je ademhaling elk moment kan stoppen.” Ze adviseert iedereen dan dringend om zich te houden aan de corona-maatregelen en zich te laten vaccineren. 

De bereidheid om te vaccineren is nog laag. 

De Medische Zending (MZ) doet haar best wat de voorlichting betreft. Ook het stimuleren van mensen om te gaan vaccineren wordt ook nog agressiever aangepakt door de MZ. Gratis bootvervoer om mensen te brengen naar de verschillende vaccinatie locaties. De mensen worden dan ook voorzien van gratis voeding. De Medische Zending heeft ook afspraken lopen met het traditioneel gezag met betrekking tot de registratie van mensen die willen vaccineren. 

VP

error: Kopiëren mag niet!