Actie SATCA opgeheven – Regering in overleg met luchtverkeersleiders

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich met de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) maandag gebogen over diverse vraagstukken onder de verkeersleiders. Heet hangijzer bij de bespreking was het proces tot verbetering van de rechtspositie. 

De bijeenkomst is volgens de Communicatie Dienst Suriname constructief verlopen en partijen hebben afspraken gemaakt om te geraken tot oplossingen. De afgesproken termijn, dat met ruim drie weken overschreden was, is nu verruimd met ongeveer een maand.

Het staatshoofd, vicepresident Ronnie Brunswijk en enkele ministers hebben aangegeven dat het begrijpelijk is dat belanghebbenden behoefte hebben aan verbetering van hun rechtspositie. Ook is er vanuit de regering aangegeven is dat groepen er rekening mee dienen te houden dat torenhoge verhogingen niet verantwoord zijn. Abrupte loonsverhogingen zullen averechts werken op de economie. Verder heeft de regeringsdelegatie ook onder de aandacht gebracht, dat er anderzijds ook wordt gewerkt aan het herstellen van de economie binnen de komende drie jaar.

De acties van de bond zijn nu opgeheven en partijen zullen verder in dialoog treden en werken aan oplossingen van de vraagstukken waarmee de luchtverkeersleiders kampen. 

Vanuit de SATCA zijn ook voorstellen gedeponeerd die zullen bijdragen aan het verhogen van de inkomsten. 

Afgesproken is dat partijen op 15 oktober weer bij elkaar komen.

error: Kopiëren mag niet!