Speciale aandacht besteden aan 100-jarige senioren burgers

Hoeveel mensen bereiken de leeftijd van 100 jaar nog in deze tijd? Een burger stelt, dat er niet veel mensen zijn die zo’n leeftijd kunnen bereiken of overschrijden. 100 jaar worden is dus heel speciaal.

“Maar, wordt er wel op de oudjes gelet, krijgen ze de speciale aandacht die ze verdienen?”, vraagt de persoon zich af. “Speciale aandacht dient niet alleen van de overheid te komen, maar zeker ook van familieleden en vrienden.”

“De keiharde realiteit is dat mensen minder aandacht aan oudjes schenken, wanneer ze niet meer in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Sommige bezien hun oudjes als een last en stoppen hun liever in een bejaardentehuis. We zouden zonder onze oudjes vandaag aan de dag niet bestaan en daarom moeten we die speciale aandacht aan ze blijven besteden, met zo’n leeftijd kunnen ze elk moment uit ons midden gerukt worden”, vervolgt de burger.

“Senioren burgers mogen niet vergeten worden, we mogen niet toelaten dat een gevoel van eenzaamheid ze gaat bekruipen. Er wordt altijd gezegd, dat jongeren de toekomst van morgen zijn, maar vaak genoeg vergeet men dat de ouderen onder ons het fundament voor ons gelegd hebben om te kunnen bouwen. In deze periode van de Covid-pandemie is het zeker een hele uitdaging, we willen niet de reden zijn dat ze hun leven verliezen aan het virus. Daarom is het belangrijk dat we ons aan de MoHaNa-regels blijven houden, we blijven een verantwoordelijkheid naar ze toe hebben. Laten we ze helpen en ondersteunen waar we kunnen. Laten we ze altijd het gevoel geven dat ze speciaal zijn, als ze nou 60 jaar zijn of 100 jaar”, zegt deze burger tot slot.

SK

error: Kopiëren mag niet!