“Een welverdiende vakantie”

“Eindelijk een vakantie waarbij ik weer uit huis kon en een beetje kon genieten van de natuur”, zegt Swedo. Hij is geslaagd en kreeg van zijn ouders als kado een trip naar het binnenland. Swedo stelt, dat hij samen met zijn zusje en zijn ouders heeft genoten van de natuur, het water en de dieren voor een hele week lang.

“Mama zei, dat het wel een dure grap was, maar wel verdiend. We waren heel lang thuis en mama en papa hebben ook heel hard gewerkt. Over een paar dagen gaan ze ook buiten de stad.”

Dus van zijn vakantie heeft hij heel erg genoten. Lavida gaat komende week ook naar het binnenland met haar moeder en vader. “Mijn ouders hebben nog steeds hun werk te doen, dus we moesten nog even wachten voor goedkeuring voor hun verlof.”

Lafida is ook geslaagd en haar broertje is overgegaan naar de vijfde klas. Net voor de vakantie begon waren ze bij hun oma op vakantie en daarna bij hun tante. Dus de vakantie hebben zij met families doorgebracht. “Ik vond het heel leuk en ben in de spanning van hoe het zal zijn met mijn ouders in het binnenland. Ik ben heel blij dat mijn ouders hun best doen, ik heb veel gehad en krijg heel veel waar anderen over dromen. Ik begrijp de hele situatie, maar mijn ouders laten er niets van merken en proberen het beste voor ons te doen en daarop ben ik heel trots. Mijn ouders zijn mijn motivatie en daarom probeer ik ook mijn best te doen om hun stappen te volgen. Ik heb vrienden die niet eens kunnen praten over buiten de stad gaan in de vakantie en dat vind ik heel erg. Ik hoopte alleen dat de situatie een beetje was veranderd. Enkele andere kinderen kunnen niet genieten.”

Gaston kan helaas niet praten over tripjes maken met de familie. Zijn ouders moeten werken en hebben ook hun eigen zaakje die zij moeten draaien. “Mijn ouders hebben mij geleerd dat alles zijn tijd heeft, geduld is een schone zaak”, aldus Gaston.

”Misschien gaan wij uit het land in plaats van in het binnenland om te wandelen, dat zou wel een leuke vakantie zijn. Dus ik wacht er wel op. Ik blijf mijn best doen want een teleurstelling wil ik helemaal niet geven aan mijn ouders. Mijn ouders hebben gezegd, blijven zitten betekent een kans om het beter te doen dus ik word niet gestraft, maar juist gemotiveerd om het beter te doen. Alleen mijn gedrag en manier van doen en laten kan bepalen of er een teleurstelling is, dus ik blijf me houden aan de regels. Als een ieder dat maae kon doen’, aldus Gaston

TM

error: Kopiëren mag niet!