Volksgezondheid kondigt belangrijke aanpassingen aan in de Covid-19-zorg

Ingaande maandag 20 september geen contact tracing meer

De directeur Volksgezondheid, Radjesh Gajadhar Sukul, heeft maandag 20 september in een schrijven ziekenhuizen, de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), de Medische Zending (MZ), de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) geïnformeerd over enkele belangrijke wijzigingen in de gang van zaken rond de Covid-19-zorg. De directeur heeft een en ander bevestigd tegenover Dagblad Suriname.

Het ministerie van Volksgezondheid is voornemens om op regelmatige basis het zorgveld te informeren omtrent de stand van zaken en beleid met betrekking tot Covid-19 zorg. Volgens het ministerie heeft het land nu te kampen met ongekende hoge besmettingsaantallen, waarbij mensen moeizaam opgenomen kunnen worden vanwege beperkte opnamecapaciteit door gebrekkig human resources en beperkte financiële middelen.

Antigeen-sneltesten bij alle swabposten

Het ministerie heeft besloten dat alle swabposten overgaan tot de implementatie van antigeen-sneltesten, hierdoor kan men binnen 20 minuten beschikken over een resultaat. Vanaf maandag zullen bij het BOG, op de ziekenhuislocaties en op de volgende RGD-posten worden gewerkt met sneltesten: Limesgracht, Latour, Geyersvlijt en Meerzorg. In de loop van de week volgen de andere posten.

Contact tracing gestopt

Indien een patiënt die opgenomen is in een ziekenhuizen herstellende en stabiel is, dan kan die vroegtijdig met een zuurstofconcentrator worden ontslagen. 

Een opmerkelijke aanpassing is, dat door een gebrek aan artsen en ander ondersteunend personeel contact tracing met ingang van maandag is gestopt.

Het Outbreak Management Team wil dat de huidige maatregelen beter gehandhaafd worden.

Verder meldt het ministerie dat de komende weken iedere donderdag om zes uur ‘s middags een persconferentie wordt gehouden waarin ‘experts de situatie zullen toelichten’.

error: Kopiëren mag niet!