BBGO wil betere vertegenwoordiging naar regering toe

De Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) treedt vandaag, maandag, in gesprek met Ravaksur, de Raad van Vakcentrales in Suriname.

Roy Sporkslede, de ondervoorzitter van BBGO, wenst dat de organisatie die de senioren vertegenwoordigt, betrokken is bij de besprekingen met de minister van Financiën. BBGO heeft in de persoon van bestuurskundige August Boldewijn een kandidaat die namens haar kan deelnemen aan de gesprekken. Hij merkt daarbij op, dat het niet alleen gaat om de belangen van de senioren die bij de overheid hebben gewerkt, maar ook de personen die werkzaam zijn geweest in de particuliere sector.

De ondervoorzitter zegt dat er zowel voor de mensen die in de particuliere sector hebben gewerkt als de onderstand genietenden er momenteel te weinig aandacht is. De onderstand genietenden zijn de personen die bij de overheid hebben gewerkt, maar geen pensioen hebben gestort. De onderstand is momenteel SRD 300. “Wat doe je met SRD 300?”, vraagt van Sporkslede.

Dagelijks wordt BBGO geconfronteerd met de penibele situatie van de doelgroep. “Elke dag”, benadrukt van Sporkslede. “Daarom willen wij onze stem laten horen.” De doelgroep lijdt namelijk onder de omstandigheden. De meest gehoorde klachten zijn van medische aard, vooral dat zij nog steeds een eigen bijdrage moeten betalen. “Zondag kreeg ik nog een klacht, dat iemand SRD 300 aan eigen bijdrage moest betalen.”

Door het gesprek met de voorzitter van Ravaksur hoopt van Sporkslede dat dit zal leiden tot een betere bijdrage van BBGO bij de gesprekken met de regering.

RB

error: Kopiëren mag niet!